Απεντομώσεις-Μυοκτονίες

 • Με τον όρο Απολύμανση ορίζουμε τη διαδικασία απαλλαγής των παθογόνων & άλλων ειδών μικροοργανισμών με φυσικά ή χημικά μέσα, σε ασφαλή επίπεδα, από μία επιφάνεια ή έναν χώρο.
 • Με τον όρο Απεντόμωση ορίζουμε τη διαδικασία απαλλαγής από ανεπιθύμητα έντομα σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Στις εφαρμογές απεντόμωσης χρησιμοποιούμε βιοκτόνα φάρμακα τα οποία είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, φιλικά προς το περιβάλλον, δε μυρίζουν, δε λεκιάζουν, δεν αλλοιώνους τις επιφάνειες και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Οι εφαρμογές Απεντομώσεων γίνονται πάντα με παρουσία Γεωπόνου. Μετά από όλες τις εφαρμογές εκδίδουμε πιστοποιητικό (αρ.άδειας 94907/2011 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων).
 • Με τον όρο Μυοκτονία ορίζουμε τη διαδικασία απαλλαγής από τρωκτικά σε εσωτερικούς ή ανοιχτούς χώρους και τη λήψη κατάλληλων μέτρων ώστε να αποφευχθεί η επανεμφάνισή τους. Στις εφαρμογές μυοκτονίας χρησιμοποιούμε αιμολυτικά δολώματα, ενός γεύματος, πολύ ελκυστικά, χωρίς να μένει δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών καθώς μουμιοποιούνται. Τα τρωκτικοκτόνα αυτά είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, φιλικά προς το περιβάλλον, δε μυρίζουν και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Μετά τη πρώτη τοποθέτηση αυτών των δολωματικών σταθμών ελέγχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα τα δολώματα ώστε αν χρειαστεί να προσθέσουμε κάποιο δόλωμα ή ακόμα και να αλλάξουμε τις θέσεις τους ώστε να αποκλείσουμε τη πιθανότητα μη εξολόθρευσης των ανεπιθύμητων επισκεπτών.

Αναλαμβάνουμε την εφαρμογή και εκδίδουμε πιστοποιητικό για:

 • Χώρους μαζικής εστίασης (π.χ. εστιατόρια, ουζερί, ταβέρνες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, fast-food, καφέ–μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ.)

 • Αποθήκες τροφίμων, Super markets, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, κρεοπωλεία

 • Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια.,Πολυκατοικίες, Διαμερίσματα, Μεζονέτες, Μονοκατοικίες, Εξοχικές κατοικίες

 • Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί σταθμοί, Παιδότοποι, Πάρκα.

 • Νοσοκομεία, Νοσηλευτικά ιδρύματα, Γηροκομεία, Εκκλησίες.

 • Δήμοι, Δημοτικές επιχειρήσεις.

 • Δημόσιες Υπηρεσίες, Αεροδρόμια, Λιμάνια.

 • Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Αρχαιολογικοί χώροι

 • Μεταφορικές εταιρείες

 • Αποθήκες δημητριακών, Silos (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, ρύζι κ.τ.λ.).

Με την Κοινή Υπουργ. Απόφαση ( ΚΥΑ ) 487 / ΦΕΚ 1219Β / 4-10-2000, επιβάλλεται , ανάμεσα στους υπόλοιπους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, και η υποχρέωση εφαρμογής προγραμμάτων απολύμανσης, απεντόμωσης και προστασίας από ανεπιθύμητα έντομα, τρωκτικά κλπ, όλων των χώρων που σχετίζονται με τις προαναφερθείσες δραστηριότητες.
Η υποχρέωση αυτή είναι αναγκαία και για την πιστοποίηση της ποιότητας κατά το πρότυπο HΑCCP
( ISO 22000 ).
Η απεντόμωση – απολύμανση είναι εξίσου αναγκαία και υποχρεωτική και σε όλους τους χώρους μαζικής διαμονής και ενδιαίτησης ( ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφε-μπαρ, χώροι ψυχαγωγίας, σχολεία, νοσοκομεία, στρατώνες, μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε κατοικίες κλπ.), καθώς και σε μονάδες παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας τροφίμων.
Την τήρηση της ΚΥΑ εποπτεύει ο ΕΦΕΤ/ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι έχουμε οργανώσει ειδικό τμήμα και ειδικό συνεργείο απολυμάνσεων και απεντομώσεων, και διαθέτουμε όχι μόνο την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και όλα τα αναγκαία και επιβαλλόμενα από την σχετική νομοθεσία χημικά και μηχανικά μέσα για τον σκοπό αυτό (ειδικά εντομοκτόνα, φερομόνες, δολώματα gel, τρωκτικοκτόνα, παγίδες – χρωμοπαγίδες, φωτοπαγίδες, φερομο-νοπαγίδες,κλπ), που πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους τους παραπάνω χώρους, μετά και από την απαραίτητη μελέτη, ώστε να επιτυγχάνεται όχι μόνο άριστο αποτέλεσμα, αλλά και η αναγκαία από τον νόμο προϋπόθεση.
Μετά από κάθε εφαρμογή συμπληρώνονται και χορηγούνται τα ειδικά έντυπα και τεχνικά δελτία, ως υποχρεωτικά στοιχεία, που πρέπει να τηρεί η κάθε επιχείρηση ή φορέας. Οι επεμβάσεις επιβλέπονται υποχρεωτικά από ειδικό επιστήμονα, κάτοχο ειδικής άδειας απεντομώσεων κλπ, που εκδίδεται από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων και πρέπει να περιέχεται υποχρεωτικά στον ειδικό φάκελο που παραδίδεται στον φορέα μετά την επέμβαση.
Τα χρησιμοποιούμενα σκευάσματα είναι όλα εγκεκριμένα και μαζί με τη μέθοδο εφαρμογής εγγυόνται το καλύτερο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Διαθέτουμε όλα τα μέσα και υλικά για την αντιμετώπιση παρασίτων Δημόσιας Υγέιας, είτε με οικολογικές είτε με χημικές μεθόδους, υλικά απολύμανσης, απεντόμωσης, τρωκτικοκτόνα δολώματα, κολλητικές παγίδες εντόμων, απωθητικές ουσίες για παράσιτα και φίδια, συσκευές παγίδευσης με τροφικά ελκυστικά, ηλεκτρικές επιτοίχιες συσκευές παγίδευσης καθώς και συσκευές παραγωγής υπερήχων για την απώθηση εντόμων και τρωκτικών.

adminΑπεντομώσεις-Μυοκτονίες